مقالات

بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

آیا در مورد حرز امام جواد (ع) می دانید؟ آیا تا به حال به بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) پرداخته اید؟ آیا می دانید که بستن بازو بند حرز امام جواد (ع) می تواند شما را در برابر بسیاری از دشمنی ها و گزند ها مصون دارد؟

در این مطلب تصمیم داریم به طور کامل شما به بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) بپردازیم و متن دعای کامل آن را برای شما به همراه معنی درج کرده ایم. با ما همراه باشید.

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

نقد و بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

واژه حرز در روایات و متون دینی به چه معنا است

حال که تصمیم داریم روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) را بررسی کنیم، لازم است بدانید که واژه حرز در روایات و متون دینی چه معنی را به همراه دارد.

به طور کلی واژه حرز و ترکیبات آن در متن قرآن مجید آورده نشده است. اما در روایات مذهب های مختلف اسلام و سایر ادعیه ها، از واژه حرز بسیار زیاد استفاده شده است. برخی از این روایات مانند روایت انس فرزند مالک خبر از استفاده این واژه در زمان پیامبر اکرم (ص) می دهد.

از این رو پیامبر (ص) ائمه معصومین و برخی از اصحاب و پیروان ایشان به منظور مصونیت خویش یا بقیه از خطرات و گزند ها از حرز استفاده می ‌کردند. به همین خاطر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

لازم است بدانید که همه ائمه اطهار (ع) حرز های مخصوص به خود را داشتند. لازم است بدانید که در دین وهابیت که این نوع از کار ها را حرام اعلام کرده است، استفاده از حرز امام جواد (ع) و یمانی امام علی (ع) را بلامانع اعلام کرده اند.

در منابع روایی شیعه احراز مختلفی از ائمه (ع) نقل شده است هم چون حضرت زهرا سلام الله علیها، یمانی منسوب به امیرالمومنین (ع)، حضرت خدیجه سلام الله علیها و… ولی با توجه به معنی حرز امام جواد (ع) و خواص دعای حرز حضرت جواد (ع) این حرف یکی از شناخته ‌شده ‌ترین احراز معروف برای دفع بلا می باشد مسلمانان می توانند از فواید دعای حرز جواد (ع) در این امر بهره کافی را ببرند.

معرفی اجمالی حرز امام جواد (ع)

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) به قدری گسترده می باشد که لازم است شما در مورد حرز امام جواد، بیش تر بدانید تا بتوانید روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) را به درستی درک کنید.

اگر برای شما هم سوال شده است که حرز امام جواد (ع) چیست و چه خاصیتی دارد، لازم است بدانید که یکی از آشنا ترین و شناخته شده ترین دعا ها در بین علما و بزرگان دینی، حرز امام جواد (ع) می باشد.

این دعای شریف به دو شکل صغیر و کبیر مورد استفاده قرار می گیرد که فواید همراه داشتن حرز کبیر امام جواد (ع) بیش تر از حرز صغیر می باشد. اما حرز صغیر دعایی کوتاه به شمار می آید که با نام دعای یا نور یا برهان نیز شناخته می شود و تنها یک سطر است:

یَا نُورُ یَا بُرْهَانُ یَا مُبِینُ یَا مُنِیرُ یَا رَبِّ اکْفِنِی الشُّرُورَ وَ آفَاتِ الدُّهُورِ وَ أَسْأَلُکَ النَّجَاةَ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّور

فواید و تاثیرات بسیاری در روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) در مورد حرز صغیر نقل شده است. به  طور کلی دفع بلایای دنیا و عاقبت به خیری در آخرت از مهم ترین فواید استفاده از دعای یا نور یا برهان به شمار می آیند.

در صورتی که حرز کبیر از خواص و ویژگی های بیش تری برخوردار بوده و در روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) چنین نقل شده است که اگر آن را با خود همراه کنید، اگر لشکریان ترک و روم تو را ملاقات کنند و همه شان همراه با تمام اهل زمین ضد تو به پا خیزند به تو بدی از آن ها نخواهد رسید و از همه آن ها در امان خواهی ماند! حرز کبیر شامل یک دعای طولانی است که در انتهای این مطلب آن را برای شما به طور کامل آورده ایم.

بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) به نقل از آیت الله بهجت

همان طور که پیش تر گفتیم حرز صغیر امام جواد (ع) به طور کلی دارای دو خاصیت دفع بلایا و عاقبت به خیری می باشد. اما حرز کبیر از خولص و فواید بیش تری برخوردار است که بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) آن ها را شرح خواهیم داد:

در کتابی از سید ابن طاووس به خاصیت حرز در جهت دور ماندن از بلایای زمینی و آسمانی اشاره شده است و مرحوم مجلسی خواص استفاده از حرز امام جواد (ع) را در کتاب بحارالانوار جلد ۹۱ صفحه ۳۵۴ بیان نموده است.

آیت الله بهجت بر اساس روایات در مورد حرز امام جواد (ع) و فواید آن می فرمایند: به منظور دوری از خطرات و بیماری ها، محافظت از آزار شیطان و اجنه، درمان دیدن کابوس در خواب، باطل کردن جادو و سحر و… به همراه داشتن این دعا توصیه می ‌شود. هم چنین برای دفع چشم زخم یا همان چشم نظر بسیار تاثیر گذار است.

ایشان همیشه در جواب به سوالاتی که در مورد حسادت آزار شیطان و اجنه و خواب های پریشان و غیره می شد تاکید زیادی به خواندن چهار قل معوذتین و به همراه داشتن این دعا می کردند و از فواید حرز امام جواد (ع) آگاه بودند.

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

آشنایی بیش تر با روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

آیت الله بهجت نقل قولی از استاد خود در مورد روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) دارند که در این بخش از مطلب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

بنده در مورد اذکار از آیت‌الله قاضی (استادم) سوالی نمی کردم ولی گاهی اوقات خودشان بیان می ‌کردند به طور مثال دعای حرز امام جواد (ع) با بسته شدن به بازو سبب ایجاد خاصیت مصونیت می شود. از دیگر خواص استفاده از حرز امام جواد (ع) می توان به این اشاره نمود که برای خنثی کردن جادو و طلسم بسیار مثمر ثمر است البته لازم به ذکر است که فقط باید به بازو بسته شود.

آیت الله بهجت در کنار به همراه داشتن حرز امام جواد (ع) به چند دعای دیگر نیز سفارش کرده ‌اند:

  1. آیت الکرسی بخوانید و در منزل نصب کنید.
  2. خواندن چهار قل و تکرار آن به ویژه در زمان
  3. خواب قرآن کوچکی را همیشه به همراه داشته باشید.
  4. خواندن معوذتین (سوره‌ های فلق و ناس)
  5. در زمان اذان با صدای نسبتا بلند اذان بگویید.
  6. خواندن ۵۰ آیه از قرآن کریم در روز با صدای نسبتاً بلند

بررسی خواص حرز کبیر در روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

به طور کلی در دین اسلام دعا ها و روایات بسیار زیادی وجود دارد که از هر کدام آن ها می توان به منظور باطل کردن سحر و جادو و در امان ماندن از بلا ها استفاده نمود. در بین تمامی این دعا، حرز امام جواد (ع)، یکی از شناخته شده ترین ها به شمار می آید. در ادامه فواید به همراه داشتن حرز امام جواد (ع) را بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) برای شما شرح داده ایم:

دفع بلایا توسط دعای کامل حرز امام جواد (ع)، مانند حرز شرف الشمس، بسیار زبانزد و معروف می باشد. در صورتی که به معنی حرز امام جواد (ع) دقت کنید، متوجه خواهید شد که موارد مختلفی از بلایای گوناگون را می توان با استفاده از آن برطرف نمود.

  • جذب اشخاص صالح به سمت صاحب حرز
  • جلوگیری از ضرر و زیان از مردم، پادشاهان، شیاطین، اجنه و دیو ها
  • حفظ از وسوسه مردم و شیاطین
  • دفع چشم زخم
  • مصون ماندن از تنگدستی، گرسنگی و تشنگی
  • باطل کردن انواع سحر و جادو
  • آشکار شدن دست افرادی که پشت سر صاحب حرز غیبت نموده ‌اند.
  • محفوظ ماندن از مکر، فریب و عداوت
  • به دست آوردن مقام، احترام و عزت
  • مصونیت از زخم ‌ها، مغروق گشتن و مغلوب شدن
  • حفظ عزت و آبرو
  • تسهیل شدن مصائب و مشکلات
  • دفع نگاه و زبان بد دشمنان از مهم ترین خواص استفاده از حرز امام جواد (ع) به شمار می آید.
  • مصونیت از سحر و جادو
  • محفوظ ماندن از کشته شدن و انتقام گرفتن
  • جلوگیری از مریضی و اذیت و آزار
  • انداختن ترس صاحب حرز در دل ستمکاران
  • محفوظ شدن از کاستی در دین و معیشت
  • دور کردن اجنه کافر از دارنده حرز
  • دفع نمودن اشخاص بدکار و شرور از زندگی
  • افزایش برکت در رزق و روزی
  • گشایش در امور و کار
  • تاثیر فروان در دفع چشم زخم
  • پیروزی در برابر دشمنان
  • دوری از خطر تشنگی به شخص
  • دفع وحشت از تنهایی
  • برآورده شدن حاجت ‌های مشروع فرد
  • از بین بردن خطر خیانت به دارنده حرز
  • مورد شفقت و دلسوزی و عشق واقع گردیدن
  • عدم تهدید بزرگی و اقتدار شخص (حفظ قدرت)
  • دفع مسخ و تغییر خلقت
  • تقویت روابط درون خانوادگی
  • عدم احتیاج به غیر از خداوند

برای بهره مند شدن از خواص گفته شده بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)، بهتر است این دعا را تهیه نمایید. به طور کلی احراز امامان و مطالعه احادیث و روایات مختلف در این زمینه می توان نتیجه گرفت که به همراه داشتن حرز کوتاه و یا کامل امام جواد (ع) می تواند مانع از بروز بلایای مختلف و زیادی شود.

لازم است بدانید که حرز امام جواد (ع) باید در داخل قاب نقره ای و همراه با بازوبند چرمی مورد استفاده قرار بگیرد. در غیر این صورت آن طور که باید تاثیر گذار نخواهد بود!

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

بررسی حرز کبیر بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

اما دعای حرز صغیر که همان دعای یا نور یا برهان می باشد، به شکل های مختلفی مانند بازوبند، انگشتر و یا گردنبند مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) از دیدگاه علمای دینی

آیت الله مجلسی می فرمایند: جادو و سحر به وسیله عوذات یا همان ادعیه منقول از اهل بیت عصمت و آیات قرآن کریم و امید به خداوند باطل خواهند شد.

مرحوم مجلسی در کتاب خود بحار الانوار جلد ۹۱ صفحه ۳۵۴ جزئیات بیش تری از خواص استفاده از حرز امام جواد (ع) را بیان کرده اند.

امام جواد (ع) می فرمایند: خود را به این دعا سپر کن که اگر لشکریان روم و ترک را ببینید و همگی و همراه کل اهل زمین بر ضد تو قیام کنند، به تو بدی نرسد و از تو محافظت خواهد شد.

سید بحرالعلوم در مورد متن دعای حرز امام جواد (ع) می گویند: دعای حرز امام جواد مشهور و معروف و مورد تایید است هم چنین لازم است دعا را در قابی از نقره قرار دهید.

مرحوم سید علی قاضی می فرماید: حرز امام جواد (ع) زمانی که به بازو بسته می ‌شود و خاصیتش به خصوص به منظور باطل کردن جادو طلسم تنها در حالت بستن به بازوی راست می باشد.

از سید ابن طاووس نقل شده است که مامون در جنگ با دشمنانش تا زمانی که این دعا را به همراه داشت، پیروز از میدان جنگ بیرون می آمد و آسیب نمی دید.

آیت الله خرازی می فرمایند: به خاطر دارم که پیش از پیام انقلاب اسلامی حرز امام جواد (ع) در بین علما معروف و بسیار شناخته شده بود و مردم از فواید حرز امام جواد (ع) بسیار آگاه بودند.

همین طور آیت الله بهجت در کتاب بهجت الدعا صفحه ۳۴۸ در مورد فواید استفاده از متن دعای حرز امام جواد (ع) و آداب به همراه داشتن آن نکات بیش تری را بیان نموده اند.

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع) از نظر علمای دینی

سخنان مرحوم بهجت در مورد خواص استفاده از حرز امام جواد (ع): به منظور پیشگیری از چشم زخم و یا باطل نمودن سحر و جادو به همراه داشتن و استفاده از دعای حرز امام جواد (ع) توصیه می شود.

شیخ بهاء الدینی در مورد خواص استفاده از حرز امام جواد (ع) فرموده‌اند: شخصی با سنگ از این بر سر کسی می زد، اما دیدم هیچ اتفاقی برای او نیفتاد. چرا که حرز امام جواد را به همراه داشت.

متن کامل دعای حرز امام جواد (ع)

به طور کلی در کتاب دینی برای امام جواد (ع) به دو حرز اشاره شده است. یکی از آن دو همان طور که پیش تر گفته شد دعای یا نور یا برهان است که به حرز صغیر شناخته می شود.

یا نُورُ یا بُرْهَآنُ یَا مُبینُ یا مُنِیرُ یا رَبِّ اکْفِنِی الشُّرُورَ وَ آفَاتِ الدُّهُورِ وَ أَسْأَلُکَ النَّجَاهَ یومَ یُنْفَخُ فِی الصُّور

علاوه بر دعای یا نور یا برهان یک دعای دیگر از امام جواد (ع) نقل شده است که بسیار معروف تر و شناخته شده تر می باشد و آن حرز کبیر امام جواد (ع) است که پیش تر به آن اشاره شد. در ادامه متن کامل دعای حرز امام جواد (ع) را برای شما آورده ایم:

بسم اللَّه الرحمن الرحیم الحمد للّه رب العالمین الرحمـن الرحیم مالک یوم الدین إِیاک نعبد و إِیاک نستعین اهدنــــا الصراط المستقِیم صراط الذین أنعمت علیهِم غیر المغضوب علیهم ولا الضالین.
أ لم تر أن اللّه سخر لکم ما فی الأرض و الفلک تجری فی البحر بأمره و یمسک السماء أن تقع على الْأرْض إلّا بإذنه إن اللّه بالنّاس لرؤف رحیم
اللهم أَنت الواحد الملک الدّیان یوم الدّین تفعل ما تشاء بلا مغالبه و تعطی من تشاء بلا منّ و تفعل ما تشاء و تحکم ما ترید و تداول الأیام بین النّاس و ترکبهم طبقا عن طبق أسألک باسمک المکتوب على سرادق المجد
و أسألک باسمک المکتوب على سرادق السرائر السّابق الفائق الحسن الجمیل النّضیر ربّ الملائکه الثّمآنیه و العرش الّذی لا یتحرّک و أسألک بالعین الّتی لا تنم و بالحیاه الّتی لا تموت و بنور وجهِک الّذی لا یطفأ و بالاسم الأکبر الأکبر الأکبر و بالاسم الأعظم الأعظم الأعظم الّذی هو محیط بملکوت السّماوات و الأرض و بالاسم الّذی أشرقت به الشّمس و أضاء به القمر و سجّرت به البحور و نصبت به الجبال و بالاسم الّذی قام به العرش و الکرسی و باسمک المکتوب على سرادق العرش و باسمک المکتوب على سرادق العزّه و باسمک المکتوب على سرادق العظمه و باسمک المکتوب على سرادق البهاء و باسمک المکتوب على سرادق القدره و باسمک العزیز و بأسمائک المقدّسات المکرّمات المخزونات فی علم الغیب عندک
و أسألک من خیرک خیرا ممّا أرجو و أعوذ بعزّتک و قدرتک من شرّ ما أخاف و أحذر و ما لا أحذر یا صاحب محمّد یوم حنین و یا صاحب علی یوم صفّین أنت یا ربّ مبیر الجبّارین و قاصم المتکبّرین أسألک بحق طه‏ و یس و القرآن الحکیمِ و الفرقان الحکیم أن تصلّی على محمّد و آل محمّد و أن تشدّ به عضد صاحب هذا العقد و أدرأ بک فی نحر کلّ جبّار عنید و کلّ شیطآن مرِید و عدوّ شدید و عدوّ منکر الأخلاق و اجعله ممّن أسلم إلیک نفسه و فوّض إلیک أمره و ألجأ إلیک ظهره اللّهمّ بحقّ هذه الأسماء الّتی ذکرتها و قرأتها و أنت أعرف بحقّها منّی‏ و أسألک یا ذا المن العظیم و الجود الکریم ولی الدعوات المستجابات و الکلمات التّامّات و الأسماء النّافذات
و أسألک یا نور النّهار و یا نور اللّیل و نور السّماء و الأرض و نور النّور و نورا بضی‏ء به کلّ نور یا عالم الخفیات کلّها فی البرّ و البحر و الأرض و السّماء و الجبال: و أسألک یا من لا یفنى و لا یبید و لا یزول و لا له شی‏ء موصوف و لا إلیه حدّ منسوب و لا معه إله و لا إله سواه و لا له فی ملکه شریک و لا تضَاف العزّه إلّا إلیه و لم یزل بالعلوم عالما و على العلوم واقفا و للأمور ناظما و بالکینونیه عالما و لِلتّدبیر محکما و بالخلق بصیرا و بالأمور خبیرا
أنت الّذی خشعت لک الأصوات و ضلّت فیک الأوْهامُ و ضاقت دونک الأسباب و ملأ کلّ شی‏ء نورک و وجل کلّ شی‏ء منک و هرب کلّ شیء إلیک و توکّل کلّ شیء علیک و أنت الرّبیع فی جلالک و أنت البهی فی جمالک و أنت العظیم فی قدرتک و أنت الذی لا یدرکک شی‏ء و أنت العلی الکبیر العظیم و مجیب الدعوات قاضی الحاجات مفرّج الکربات ولی النّقمات یا من هو فی علوه دان و فی دنوّه عال و فی إشراقه منیر و فی سلطآنه قوِی و فی ملکه عزیز صلّ على محمّد و آل محمد و احرس صاحب هذا العقد و هذا الحرز و هذا الکتاب بعینک الّتی لا تنام و اکنفه برکنک الّذی لا یرام و ارحمه بقدرتک علیه فإنّه مرزوقک
بسم اللّه الرّحمن الرّحیمِ بسم اللّه و باللّه الّذی لا صاحبه له و لا ولد بسم اللّه قوِی الشّأن عظیم البرهان شدید السّلطان ما شاء اللّه کان و ما لم یشأ لم یکن أشهد أنّ نوحا رسول اللّه و أنّ إبراهیم خلیل اللّه و أنّ موسى کلیم اللّه و نجیه و أن عیسى ابن مریمَ روح اللّه و کلمته صلوات اللّه علیه و علیهم أجمعین و أنّ محمّدا ص خاتم النّبیین لا نبی بعده و أسألک بحقّ السّاعه الّتی یؤتى فیها بإبلیس اللّعین یوم القیامه و یقول اللّعِین فی تلک السّاعه و اللّه ما أنا مهیج مردَه اللَّه نور السّماوات و الأرض و هو الْقاهر و هو الغالب له القدره السّابقه و هو الحکیم الخبیر اللّهمّ و أسألک بحقّ هذه الأسماء کلّها و صفاتها و صورتها و هی

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

نقد و بررسی روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

سبحان اللّه الّذی خلق العرش و الکرسی و استوی علیه أسألک أن تصرف عن صاحب کتابی هذا کلّ سوء و محذور فهو عبدک و ابن عبدک و ابن أمتک و أنت مولاه فقه اللّهمّ یا ربّ ادفع عنه الأسواء کلّها و اقمع عنه أبصار الظّالمین و ألْسنه المعآندین و المرِیدین له السّوء و الضّرّ و ادفع عنه کلّ محذور و مخوف و أی عبد من عبیدک أو أمه من إمائک أو سلطان مارد أو شیطان أو شیطآنه أو جنّی أو جنّیه أو غول أو غوله أراد صاحب کتابی هذا بظلم أو ضرّ أو مکر أو مکروه أو کید أو خدیعه أو نکایه أو سعایه أو فساد أو غرق أو اصطلام أو عطب أو مغالبه أو غدر أو قهر أو هتک ستر أو اقتدار أو آفه أو عاهه أو قتل أو حرق أو انتقام أو قطع أو سحر أو مسخ أو مرض أو سقم أو برص أو جذام أو بؤس أو فاقه أو آعه أو سغب أو عطش أو وسوسه أو نقص فی دینٍ أو معیشه فاکفنیه بما شئت و کیف شئت و أنّى شئت إنّک على‏ کلشی‏ء قدیر و صلّی اللّه على سیدنا محمّد و آله أجمعین و سلّم تسلیما کثیرا
و لا حول و لا قوّه إلا باللّه العلی العظیم و الحمد للّه ربّ الْعالمین یا مشهورا فی السّماوات یا مشهورا فی الأرضین یا مشهورا فی الدّنیا و الآخره جهدت الجبابره و الملوک على إطفاء نورک و إخماد ذکرک فأبى اللَّه الّا أن یتمّ نورک و یبوح بذکرک و لو کره المشرکون.

معنی حرز کبیر امام جواد (ع)

به نام خداوند بخشنده مهربان؛ ستایش خدای را که پروردگار جهانیان است…» تا آخر سوره حمد… (ألم تری أن الله سخر لکم ما فی الأرض و الفلک تجری فی البحر بأمره و یمسک السماء أن تقع علی الأرض الا باذنه ان الله بالناس لرءوف رحیم)  «ندیدی که هر چه در زمین است، خدا مسخر شما گردانید و کشتی در دریا، به فرمان او سیر می کند! و آسمان را، قدرت او نگاه داشته تا بر زمین نیفتد! مگر با اجازه خدا که همانا خدای متعال، درباره بندگان بسیار رئوف و مهربان است.

خدایا! تو، یگانه ای؛ مالک [و جزا دهنده] روز جزایی؛ هر چه به خواهی، می کنی بدون منازعه و درگیری (با رقیب) و بهر کس به خواهی، بدون منت عطا می کنی و هر چه خواهی، انجام می دهی هر حکمی که اراده کنی، صادر می فرمایی و روزگار را، میان مردم دست به دست می گردانی و آنان را، بر سمند احوال گوناگون و حوادث رنگارنگ می نشانی.

از تو می خواهم به حق اسمت که بر بارگاه و سرسرای بزرگی و بزرگواری، نگاشته شده و از تو می خوانم به حق اسمت که بر سراپرده اسرار برتر و غالب و بالاتر و نیکو و زیبا و تر و تازه و خرم نوشته شده است؛ همان اسمی که رب و مدبر فرشتگان هشتگانه و رب عرشی است که ثابت و استوار بوده و از جای خود نجنبد! و از تو می خواهم به حق آن چشمی که به خواب نمی رود و به حق آن حیاتی که نمی میرد و به نور و جهت که هرگز به تاریکی نمی گراید.

و به حق اسم بزرگ تر بزرگ تر بزرگ تر و به حق اسم عظیم تر عظیم تر عظیم تر، آن اسمی که به حقیقت و باطن آسمان ها و زمین، احاطه دارد و به حق آن اسمی که خورشید، از آن تابندگی یافت و ماه بدان پرتو افشان گردید و دریا ها، به وسیله آن پر و لبریز شد و به تلاطم آمد و کوه ها، به برکت آن برافراشته شد و به حق آن اسمی که عرش و کرسی، بدان استقرار یافتند و به حق آن اسمی که بر سرسرای عرش نگاشته شده است.

و به حق آن اسمی که بر سرسرای بزرگی و بزرگواری، نگاشته شده و به حق آن اسمی که بر سرسرای شکوه و زیبایی، نوشته شده و به حق آن اسمی که بر سرسرای قدرت و توانایی، ثبت گردیده است و به حق اسم تو که عزیز است و به حق اسم های مقدس، بزرگوار و نهفته در گنجینه علم غیبت، و از تو نیکی و خیری را می طلبم که فراتر از حد امیدواری ام است، و از شر هر آن چه از آن بیم دارم و از شر هر آن چه بیم ندارم، به عزت و قدرت تو پناه می برم.

ای همره محمد صلی الله علیه و اله و سلم، در روز جنگ حنین! و ای همراه علی علیه السلام، در روز جنگ صفین!، ای پروردگار من! نابود کننده زورگویان و شکننده مغروران و متکبران تو هستی؛ از تو می خواهم به حق طه و یس و به حق قرآن عظیم و به حق فرقان حکیم و محکم که بر محمد و آل او درود فرستی و به وسیله این بازوبند، بازوی صاحبش را محکم و استوار گردانی.

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

معنی فارسی حرز کبیر بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

و به وسیله تو هر زور گوی لجوج و کینه توز و هر شیطان سرکش و هر دشمن بی رحم درنده خوی و هر دشمن زشت خو را به گلو و حلقومشان دفع می کنم (از تو می خواهم حلقومشان را بگیری وشرشان را از من کفایت و دفع کنی) و او (صاحب بازوبند) را از کسانی قرار ده که خود را تسلیم تو کرده و کار خود را به تو واگذار نموده و تو را، پشت و پناه خود قرار داده اند.

خدایا! به حق این اسم ها که آن ها را به زبان آوردم و خواندم، در حالی که تو به حق آن ها از من آگاه تری و از تو می خواهم، ای صاحب منت عظیم و بزرگ! و بخشش کریمانه و صاحب اختیار دعا های مستجاب و کلمه های تام و کامل و اسم های نافذ و مؤثر! و از تو می خواهم، ای روشنایی روز! و ای روشنایی شب! و ای روشنایی آسمان و زمین! و ای روشنایی نور و روشنایی! و ای روشنایی ای که هر نور و روشنایی ای، به (قدرت و نور) او پرتو افشانی می کند! ای داننده تمام نهفته ها و نهان ها در خشکی و دریا و زمین و آسمان و کوه ها!

و از تو می خواهم، ای کسی که فانی نمی شود و نابود نمی گردد و زوال نمی پذیرد و نه برایش شیئیتی است که متصف به صفات (مخلوقات) شود (یا این که: و نه برایش چیزی مثل عضو است که متصف به صفاتی شود غیر از صفات عضو دیگر) و نه به حدی، محدود است و نه معبودی با وی است و نه معبودی جز او هست و نه در سلطنت و قدرتش، شریک و انبازی دارد و نه عزت، بر غیر او یار می شود؛ پیوسته به دانش ها، آگاه است و بر دانش ها، وقوف دارد و سامان دهنده امور است و بر زوایای هستی (یا: و بر همه حوادث و امور زمانی) مطلع می باشد و استواری دهنده تدبیر بوده، نسبت به آفریدگان بینا و از کار ها با خبر است.

تو آن کسی هستی که صدا ها، برایت فرو افتاده و نرم و آهسته اند و عقل ها، در تو گم و سرگردان شده اند و اسباب و وسایل پیش تو (و با تو) در تنگنا و مضیقه اند (کارایی ندارند و همه کاره تویی) و نور تو، هر چیز را پر کرده و هر چیزی از تو، بیمناک است و هر چیزی به سوی تو، گریزان بوده و هر چیزی بر تو، توکل نموده است و تو، در بزرگی ات بلند مرتبه ای و در زیبایی ات، با شکوه و فوق العاده ای و در قدرت و توانایی ات، با عظمت می باشی و تو آن کسی هستی که چیزی، درک و دریافتت نکند و تو، بلند مرتبه، بزرگ و با عظمتی، اجابت کننده دعا ها؛ برآورنده حاجت ها؛ برطرف کننده غم ها و غصه ها و صاحب نعمت ها هستی.

ای کسی که در فراز خویش، فرود است و در فرود خود، فراز و در تابندگی خویش، نور افشان و در سلطنت و فرمانروایی خود، نیرومند و در حوزه اقتدار و مملکت خویش، عزیز و غیر قابل نفوذ؛ بر محمد و آل او، درود فرست و صاحب این بازوبند و این حرز و این نوشته را، با دیده بی خواب خویش محافظت کن و در حمایت ستون و پایگاه انحراف و زوال ناپذیرت قرارش ده و به حق توانایی ات بر وی، به او رحمت آور که همانا او، روزی خور توست.

به نام خداوند بخشنده مهربان؛ بنام خدا و به ذات خدا استعانت می جویم؛ همسر و فرزندی، برای او نیست؛ به نام آن خدایی که شأن او؛ قوی؛ برهان و حجت او عظیم و سلطان و قدرت ملک او، شدید است؛ هر چه خدا خواهد، شدنی و هر چه او نخواهد، ناشدنی است؛ گواهی می دهم که نوح، رسول (صاحب رسالت و فرستاده شده به سوی همه مردم) خداست و ابراهیم، دوست خداست و موسی، هم صحبت و محرم اسرار خدا است و عیسی پسر مریم، – درود خدا بر او و بر تمام ایشان باد – کلمه خدا و روح اوست و حضرت محمد صلی الله علیه واله و سلم خاتم پیامبران بوده، بعد از او پیامبری نیست.

و از تو می خواهم به حق آن ساعتی از روز قیامت که ابلیس ملعون، آورده می شود و آن ملعون در آن ساعت می گوید: به خدا سوگند! من نبودم، جز این که به تحریک سرکشان و متمردان می پرداختم؛ خدا نور آسمان و زمین است و اوست، مسلط و چیره و غالب، تنها اوست و قدرت برتر و غالب تنها از آن اوست. و اوست حکیم و آگاه.

خدایا! و از تو می خواهم به حق همه این اسماء و صورت و صفاتشان که عبارت است از: پاک و منزه است، آن کسی که عرش و کرسی را آفرید؛ و بر آن مستولی و حاکم شد؛ از تو می خواهم هر بدی و خطری را، از صاحب این نوشته من، برگردانی که او بنده تو و فرزند بنده تو و فرزند کنیز توست و تو، آقا و سرور او هستی؛ پس ای خدا! و ای پروردگار! او را از همه بدی ها باز دار و دیده ستمگران و زبان دشمنان و کسانی که قصد بدی و ضرر زدن به وی را دارند، از او منصرف گردان و هر خطر و امر وحشتناک و ترسناکی را، از وی دفع فرما.

روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

معنی فارسی و روان حرز کبیر بر اساس روایات مربوط به حرز امام جواد (ع)

و هر بنده ای از بندگانت، یا کنیزی از کنیزانت، یا سلطان سرکش، یا شیطان مذکر، یا شیطان مؤنث، یا جن زده مذکر یا جن زده مؤنث یا غول مذکر یا غول مؤنث که قصد دارنده این نوشته کند، به ظلم و ستم، یا ضرر و زیان، یا مکر و حیله، یا امر ناخوشایند، یا حقه، یا خدعه، یا آزردگی (یا جراحت یا قتل یا غلبه و چیرگی) یا بدگویی، یا فساد و تباهی، یا غرق، یا ریشه کن کردن و استیصال، یا آسیب و آفت (یا تباهی و هلاکت)، یا درگیری، یا پیمان شکنی و بی وفایی و خیانت، یا استیلا و زور، یا پرده دری، یا زور آوری، یا آسیب رسانی، یا علیلی و نقص، یا کشتار، یا آتش سوزی، یا انتقام گیری، یا قطع رابطه (یا قطع اندام)، یا جادوگری، یا تغییر شکل و شمایل، یا بیماری، یا درد، یا برص (پیسی) یا جزام  ، یا شدت و ستی، [یا آفت و ضرر]، یا فقر و تنگدستی، یا گرسنگی، یا تشنگی، یا وسوسه، یا نقصان در دین و معیشت، پس او را، به هر وسیله که خواهی و هر گونه، اراده کنی و از هر کجا که مایل باشی، کفایتش فرما؛ همانا تو، بر هر کاری قادر و توانایی و صلوات و سلام خداوند بر سید و سرور ما، حضرت محمد و تمام آل او باد؛ صلوات و سلامی فراوان؛ و هیچ نیرو و توانی نیست، مگر از جانب خدای بلند مرتبه و بزرگ؛ و سپاس و ستایش، از آن خدا، پروردگار جهانیان است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *